Mexico - søndag den 13. juli 2008


Sidste indhug i San Cristobals markeder

Tilbage

Lasse og jeg var forholdsvis tidligt oppe og vi valgte at indtage dagens morgenmad på hotellet. Så kunne vi hurtigt stikke tilbage på værelset og vente på, at der kom liv i de andre. Det skete halvanden time senere og vi dampede alle ned mod Zocaloen, for at de to damer kunne få deres morgenmad. Den blev - næsten vanen tro - indtaget på Zocaloen men denne gang i skyggen, da solen bagte fromt på himlen og vi skulle jo nødig være helt røde, når vi kom til sidste destination.

Dagens program bestod i, at vi skulle pløje San Cristobals gader igennem og ellers bare slappe af, så på formiddagsturen delte vi os i mande- og damehold og tøffede lystigt gennem markedsområdet. Da Lasse og jeg kom retur til hotellet godt middag, var pigerne allerede ankommet og Marie lå i solen. Efter en lille siesta, drog vi atter mod byen, denne gang for at få en frokost. Vi fandt en restaurant, der så rimelig ud. Klokken var 3, så det var godt nok lidt udenfor normal spisetid, men hvad gjorde det, når vi var sultne og de serverede mad... Jeg så, at der var hereford-kød fra Argentina på programmet og tog chancen. Det smagte rigtig godt men atter måtte vi se, at kødet var banket næsten fladt, som en flanksteak.

Efter det gode måltid, gik vi i samlet flok mod markedsområdet. Her tøffede vi lidt rundt. Det var så småt ved at lukke, men der var fortsat mange boder, der holdt åben. Vi havde efterhånden fået nok af stemningen i markedet. der i størrelse ikke halter efter markedet i Oaxaca. Det er stort og der handles alt muligt. Kyllinger, slagtervarer, blomster, grøntsager, smykker, tøj, drikkevarer osv. Vi fandt den nærmeste vej hjem til hotellet og så blev der slappet af mens vi kunne se en stor regnbyge nærme sig ind over os. Et ret fascinerende syn, når man kan følge regnmuren komme imod en...

Lasse var lidt spændt på, hvordan regnen ville tage sig ud i gaverne. Vi havde måske oversolgt det syn, vi så sidste gang, der var en stor byge. Det havde Lasse sovet fra, så han var spændt på at komme ned på gaden, for at se, hvor meget vandet flød. Og det flød. Men ikke så meget som en af de første dag, vi havde overværet regnvejret.

Da regnen stilnede lidt af, gik Lasse ned til vores lille købmand på hjørnet, for at købe lidt drikkevarer til os. Så trak vi os tilbage på hotellet, mens det blev mørkt. Vi hyggede os med chips og kortspil, tv og computer og gik forholdsvis tidligt i seng vel vidende, at vi i morgen havde en lang bustur foran os. Den var vi alle lidt spændt på. Det meste af vores ting var faktisk pakket, da vi kravlede i seng.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16